Op deze pagina staat het verhaal van hoe en wat met sponsor Kruiswijk & den Boer...

 

Na het bouwen en ophangen van mijn eerste gierzwaluwnestkast project "Klein Quarakter" ben ik vorig najaar begonnen om een 2e gierzwaluwkast te gaan bouwen, mijn man vond die vogelkasten hobby van mij eigenlijk maar niks allemaal, maar heeft wel meegeholpen zo niet bijna alles voor me gezaagd etc...
Om de zoveel tijd was ik met het ontwerp van de kast bezig, die 2 compartimenten moest gaan krijgen, en begin dit jaar was de kast eindelijk af en ben ik aan de afwerking begonnen... de kast zou namelijk met flexibele steenstrips beplakt worden.
Die had ik gevonden van Elastolith en ze zijn er in zowel binnen~ als buitenkwaliteit en of ze zullen blijven zitten op watervast multiplex van 18mm dat gebruikt is voor deze nestkast zal moeten gaan blijken; De kast zelf kan feitelijk zelf nooit nat kunnen worden omdat de kast onder de dakoversteek geplaatst is. 

Het probleem echter was dat deze dubbele kast nu best wel zwaar was en de dakoversteek hoger dan ons ladderbereik was...
Dat werd een sponsor zoeken dus.
Ik had er feitelijk eentje gevonden in Berkel &
Rodenrijs waar we een aanhangwagen hoogwerker konden gebruiken, die ik zelf zou moeten gaan ophalen maar ook een sponsor met een busje met voldoende trekkracht was snel gevonden.

Toen het mooie weer in april bleef aanhouden en we een vrij weekend tegemoet zouden gaan heb ik de sponsor dus gebeld maar helaas,
de hoogwerker zou de dag na Goede Vrijdag voor minstens 14 dagen in de verhuur bezet zijn, en ja dat gaat uiteraard boven sponsoring... begrijpelijk maar jammer voor ons...de tijd ging immers dringen; voor eind april moest 't hangen.

Op Goede Vrijdag nog eens langsgereden bij een groenvoorzieningsbedrijf hier in Krimpen aan den IJssel die (zelfs open bleek te zijn en) ook een hoogwerker op het terrein had staan en dus de stoute schoenen aangetrokken en daar de vraag gesteld of hij wel eens gekke vragen kreeg...
Nog voordat ik m'n vraag eigenlijk gesteld had zei de eigenaar van
Kruiswijk en den Boer al ja... dit vond hij wel 'n keer leuk om aan mee te werken... Hij belde waar ik nog bij was naar werknemer Ton Ottevanger die blijkbaar bij ons in de buurt bezig was met de vraag of hij even wilde gaan kijken of het te doen zou zijn.

Nog voordat ik thuis kwam bleek Ton al langs geweest te zijn en vertelde mijn zoon dat hij later nog even terug zou komen wat dan 'n half uurtje later ook gebeurde.
Hij kwam kijken en meten vanaf de parkeerplaatsen naast ons (hoek) huis, ja, daar moest de spin er wel bij kunnen komen...
Aan het eind van de middag meteen maar even doen dan ?

Zo werd Goede Vrijdag onverwacht opeens echt een goede vrijdag voor mij, want om half 6 kwam Ton aan met de spin op een aanhanger en ging na installatie van de spin met mijn man Gerrit in het bakje naar boven.
Ze zijn daar zo'n 2 uur geweest omdat de schuine kant van ons ontwerp (dat op afstand gemaakt was n.a.v de dakhelling op zolder) bleek de dakoversteek toch ietsjes af te wijken en moest het ontwerp ter plekke dus enigszins aangepast worden.

Het resultaat echter mag er zijn... we hebben een dubbele niet opvallende kast (met onder de aanvliegplank een lok tweatertje) onder de dakoversteek hangen welke hopelijk ooit ontdekt gaat worden.
De eerste GZ zijn al boven Krimpen aan den IJssel gesignaleerd, maar nog niet boven onze straten...
Ik denk dat ik nog geduld moet opbrengen tot half mei en juni omdat dan immers de zoekers pas zullen arriveren.

Maar onze achtergevel is er klaar voor... We zullen in totaal 3 koppeltjes kunnen huisvesten...
Een koppeltje in "Klein Quarakter" en twee in "de Landerijen" ... de vraag is of zij dat zelf ook zouden willen.
Aan het gebied zal het niet liggen, met een bos "het Crimpenerhout" met een grote surfplas is "om de hoek" op 1 km afstand, dus insecten genoeg daar.

 

terug naar de live-cam pagina

Mar van der Stelt alias kimopo
Krimpen aan den IJssel